Olimpiai kvóták, Gebrüder Weiss, vasúti közmeghallgatás – heti hírösszefoglaló

//Tóth Gábor
heti-osszefoglalo_dho_20210516
A mögöttünk álló hetet jó néhány erős gazdasági, közlekedési és sport vonatkozású hír jellemezte a legjobban Dunaharasztin és környékén. Ezeket foglaljuk most össze: ha lemaradt volna valamelyikről, akkor tehát nem késő megtudni a legfontosabbakat még most sem.

A közlekedés kérdése régiónkban mindig sarkalatos téma. És az elmúlt napokban jó pár, idetartozó hírrel foglalkoztunk. Pénteken lett nyilvános a Budapest-Belgrád projekt környezetvédelmi engedélye, ebben pedig ott voltak azok a válaszok, amelyeket a hivatal a „jelenlét nélküli közmeghallgatás” alkalmával feltett kérdésekre adott. Nem volt kis feladat, de áttanulmányoztuk a 329 oldalas dokumentumot, és ebből született egy összefoglaló.

Budapest-Belgrád projekt – határozat „közmeghallgatás” után

Az 510-es és az 51-es utak a környéken mindenkinek létfontosságúak. Ezek fejlesztése már megkezdődött, de újabb szakaszok is megújulnak majd.

Pest megye határáig megújul az 51-es út

Még áprilisban döntött úgy Dunaharaszti vezetése, hogy a járványhelyzetben ingyenes lesz a város tömegközlekedése. A buszokat egy új határozat értelmében, májusban is jegy és bérlet nélkül lehet használni.

Májusban is ingyenes marad Dunaharaszti helyi buszközlekedése

Még a közlekedéshez tartozik, hogy megalakult a Millenniumtelepért Egyesület. A civil szervezet az ott élők érdekeit kívánja képviselni a Soroksár által tervezett útépítés során.

Megalakult a Millenniumtelepért Egyesület

Nagy felháborodást keltett az az autós, akit egy másik kocsi fedélzeti kamerája rögzített itt Dunaharasztin. A BMW vezetője ugyanis behisztizett egy elrontott előzésen és bosszúból szándékosan tartott fel a sort az úton.

BMW-s blokkolta az 51-es forgalmát Dunaharasztinál

Mint minden esztendőben, így most is összegezte elmúlt évét a dunaharaszti rendőrőrs. A statisztika azt mutatja, hogy a közterületen regisztrált bűnesetek száma megugrott.

Növelné a közterületi jelenlétet Dunaharasztin a rendőrség

A gazdaság témájában a legfontosabb az volt ezen a héten, hogy az idén 30 éves Gebrüder Weiss, Dunaharasztin 10 milliárd forintos beruházást jelentett be.

10 milliárdos fejlesztés Dunaharasztiban

Jó hír a szülőknek, hogy idén is megszervezi nyári, napközis táborát Dunaharaszti önkormányzata.

Lesz nyári, napközis tábor Dunaharasztin

A Kőrösiben elektronikai hulladék- és papírgyűjtés lesz. Néhány szabályt azért be kell tartania annak, aki ide vinné a régi gépeit vagy papírhulladékát.

Elektronikai hulladék- és papírgyűjtés a Kőrösiben

Most pedig sport. Régiónkban több fiatal sportoló is olyan eredményt ért el a napokban, ami olimpiai részvételi lehetőséget hozott. A soroksári Szőke Alex Szófiában szerezte meg az ötkarikás játékokon való versenyzés jogát.

Soroksári sportoló is ott lesz az olimpián

A hét második felében Szegeden rendeztek olimpiai kvalifikációs európai viadalt az evezősöknek. Két dunavarsányi srác, Adolf Balázs és Fejes Dániel kenu 1000 méteren ért el olyan eredményt, amellyel megváltották jegyüket Tokióba.

Olimpia: dunavarsányi férfi kenupáros szerzett kvótát

Sport után gasztro. Egy szigetszentmiklósi cukrászda különleges nevű remeke, a „SZABACSI RUBATO” is ott van a Magyarország Tortája idei versenyének öt döntőse között.

Szigetszentmiklósi remekmű is van az idei “Magyarország Tortája” döntősei között

A hobbi sport kategóriája a horgászat. A pecások pedig jó hírt kaptak, hiszen nagyon sok uszonyost telepítettek az RSD-be.

Csuka- és pontytelepítés az RSD-n

(dho)