BMW-s blokkolta az 51-es forgalmát Dunaharasztinál

//Berényi Attila
bmw_dunhaharaszti_51-es_budapesti-autosok_youtube_20210514

kép: bpiautosok.hu / youtube

Egy autó fedélzeti kamerájának videója kering a neten, amelyen az látszik, hogy az 51-es út forgalmát, Dunaharasztiból kijövet blokkolta egy BMW-s. Az eset még hétfőn, azaz 2021.05.10-én délelőtt történt a beszámolók szerint.

A bpiautosok.hu hozta nyilvánosságra a felvételt, amelyet egy olvasójuktól kaptak. Az ehhez küldött kísérőszöveg szerint (amely az előzményekről is beszámol) a luxusautó a lámpától elindulva megpróbált a közútkezelő járműve elé hajtani, miközben a záróvonalat figyelmen kívül hagyta.

„Mivel az úton volt egy kis “S” ívű kanyar – amit a közútkezelő járműve követett is -, egy sikertelen előzés lett a BMW-s manőveréből, mert egy szemből jövő piros 3-as Mazda sofőrje majdnem az árokban kötött ki – a kormány félrerántása végett -, hogy ne történjen frontális ütközés. Így mindenki sikeresen tovább tudott haladni.”

A videó az ez után történteket örökíti meg, amikor a BMW-nek végre sikerült megelőzni a munkagépet, de kiderült mégsem olyan sietős dolga, mert 30-40 km/h-s sebességgel tartotta fel  forgalmat, láthatóan szándékosan, és úgy tűnik előzni sem engedett.

A felvételt a Magyar Közút is átvette és megosztotta a saját Instagram-csatornáján, megjegyezve: kedden volt a közlekedési kultúra napja, amely az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülésére próbálja felhívni a figyelmet.

(bpiautosok.hu)