10 milliárdos fejlesztés Dunaharasztiban

//Berényi Attila
A Gebrüder Weiss épülete Dunaharasztin. fotó: dho
Történetének legátfogóbb beruházás sorozata előtt áll a Gebrüder Weiss Kft., ebben szerepel egy 10 milliárd forintos fejlesztés is Dunaharasztiban.

A harminc éve alapított vállalat június elején Zalaegerszegen és Pécsett is elindítja működését két új, egyenként 2,5 ezer négyzetméter területű telephelyen, írja a Világgazdaság. A társaság a járvány okozta gazdasági válságban is nagyon jól működött, hiszen a szállítmányozás és a házhoz szállítás ebben a helyzetben is jól funkcionáló üzletág, erről itt írtunk korábban.

Varga Bálint ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Gebrüder Weiss hat egyenrangú, önálló vezetéssel és döntési jogkörrel felruházott térségre osztja magyarországi hálózatát, és megteremti az egy kézben lévő országos lefedettséget. A cég Magyarországon állítja fel első nulla kibocsátású, városi logisztikai feladatokra optimalizált teherautó-flottáját is. Az elektromos meghajtású furgonok a jövő év elejétől Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában szállítanak majd házhoz.

Ami az egyéb fejlesztéseket illeti, Thomas Schauer, a Gebrüder Weiss délkelet-európai régiójának vezetője azt mondta, hogy Győrben 2 milliárd forintos beruházás segítségével egy új logisztikai raktár épül majd. Dunaharasztiban 10 milliárd forintot fektetnek be. Itt hamarosan egy újabb csarnok és irodakomplexum építése kezdődik meg a már meglévő raktárkomplexum mellé.

(Világgazdaság)