Növelte forgalmát a Gebrüder Weiss

//Berényi Attila
A Gebrüder Weiss épülete Dunaharasztin. fotó: dho
A Gebrüder Weiss Kft. forgalma tavaly 8 százalékkal, a továbbított küldemények száma 17 százalékkal, a házhozszállítás küldeményszáma pedig 100 százalékkal nőtt, és 10 százalékkal bővült a foglalkoztatottak létszáma - közölte a Dunaharaszti székhelyű társaság a napokban az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, a vállalat a 2020-as üzleti évben 1,77 milliárd euró nettó árbevételt ért el, ami a megelőző évben elért 1,71 milliárd euróhoz képest 3,7 százalékos árbevétel-növekedés.

Wolfram Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke a közleményben kiemelte, hogy a vállalat az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is növekedési pályán mozog, a pozitív mérleg szempontjából meghatározó volt, hogy a koronavírus-válság alatt is rugalmasak, működőképesek maradtak világszerte minden telephelyükön.

A közleményben kifejtették, hogy a korlátozások és egyes ügyfelek üzletbezárásai miatt – különösen a második negyedévben – a közúti szállítmányozás és logisztika terén elért 1,10 milliárd eurós árbevétel 4,3 százalékkal csökkent a tavalyelőtti 1,15 milliárdhoz képest. Az internetes kereskedelem iránt megnövekedett kereslet miatt a házhozszállítási szegmensben a kiszállítások viszont 29 százalékkal nőttek, ezáltal a Gebrüder Weiss – a társaság szerint – Ausztriában és több kelet-európai országban is piacvezetővé lépett elő.

A vállalat tavaly folytatta a bővítést, a légi és tengeri szállítmányozási szegmensben tovább növelte németországi telephelyeinek számát, piacra lépett Lengyelországban, Dél-Koreában, Malajziában, Ausztráliában és Új-Zélandon – írják a közleményben.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi hálózat ezzel 35 ország 170 telephelyén 7400 főt foglalkoztat. A logisztikai vállalat összesen több mint 70 millió euró értékű beruházást hajtott végre a telephelyei és az IT-infrastruktúrája kiépítésében, illetve akvizíciókban. A saját tőke aránya stabilan 60 százalék feletti, a vállalat többek között ennek köszönheti, hogy a válság idején is erős tud maradni, és a nehéz körülmények között is képes tovább fejlődni – írják a közleményben.

(MTI)