Pest megye határáig megújul az 51-es út

//Berényi Attila
51-es_510-es_utak_tervezett-felujitasok_20210512

kép: dho

A Pest megyei közútkezelő tervezi a sokak által használt 51-es főút megyehatárig való felújítását, mondta el a térség országgyűlési képviselője.

Pánczél Károly a Dabas Rádiónak nyilatkozva kiemelte, hogy az 51-es teljes megújítása és a felület megerősítése van tervben. A szakasz a középső és a déli szektorában már nagyon megérett arra, hogy renoválják, sokhelyütt nyomvályús, széttaposott, töredezett az út széle is. A politikus kiemelte, hogy az út északi részét, az M0-tól kétszer kétsávossá alakítják. Ez a beruházás jövő tavasszal várható, és egy majdani taksonyi körforgalomig terjed majd ki az út szélesítése. Ez az agglomerációból a fővárosba tartóknak lesz jelentős könnyebbség, jócskán csökkenhet ezzel az út zsúfoltsága.

Közben már megkezdődött a régi 510-es út Taksonyon átvezető szakaszának korszerűsítése is. Jelenleg az előkészítő munkálatoknál tartanak, azaz most cserélik a csapadékvízelvezető rendszert és a vízvezetékeket. Itt is a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelező, a tényleges felújítás előreláthatólag idén szeptemberben kezdődik. A beruházásról többek között itt írtunk bővebben.

(Pánczél Károly / facebook, Dabas Rádió)