Áfonyás-túrós süti

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Áfonyás-túrós süti
Ma igazán ramaty nap van, már ami az időjárást illeti. Hol előbukkan a nap, hol meg elborul és szemerkélni kezd az eső. De én mindig igyekszem mindent a jó oldaláról megfogni, úgyhogy ehhez az időhöz kerestem egy sütireceptet, külön Neked! Ez egy olyan finomság, ami néhol aranysárga, néhol meg csokibarna és közben ott rejlik benne az áfonya zamata. Ráadásul rendkívül egyszerű elkészíteni, plusz egészséges is.

Hozzávalók (24 cm-es tortakarikához):

a tésztához

  • 2 tojás
  • 90 g zabpehelyliszt
  • 40 g zabkorpa
  • 30 g négyszeres édesítő
  • 1 tk sütőpor
  • 20 g holland kakaópor
  • egy csipetnyi só
  • 2 ek folyékony kókuszolaj
  • 200 g joghurt
  • pár csepp rumaroma

a túrós keverékhez

  • 2 db tojás
  • 400 g túró
  • 30 g négyszeres édesítő
  • 150 g áfonya
Áfonyás-túrós süti. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A tésztához a száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük, összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük, eloszlatjuk a tetején a tojással, édesítővel elkevert túrót, nem kell elkeverednie! Ezt az egészet megszórjuk áfonyával, majd előmelegített 180° C-os  sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ennyi!

Jó étvágyat!