Szigetszentmiklósi remekmű is van az idei „Magyarország Tortája” döntősei között

//Berényi Attila
orszag-tortaja_szabacsi-rubato_lakatos-pal_szszmi_cukraszatNET_20210513

SZABACSI RUBATO – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) forrás: cukraszat.net

Az idén immár 15. alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája versenyt. A döntős alkotások között ott van a Szigetszentmiklósi Levendula és kert Cukrászda remekműve is, a „Szabacsi Rubato” – ezt láthatja nagy képünkön.

A szakemberek értékelése szerint, idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Az idei versenyre 33 torta érkezett, ami messze túlszárnyalta a szervezők várakozását. Érdekesség, hogy idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit ezek képviselték. A magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén. Megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika.

Az idei döntős torták a következők:

ARANY RIBISZKE – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
NAPRAFORGÓ – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)
LÚDAS MATYI – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)
SZABACSI RUBATO – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)
ŐSZI PITYMALLAT – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri öt tortát, ezeket a második körben újra kóstolják, és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. A győztes lesz 2021-ben az ország tortája, melyet a nagyközönség a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án ízlelhet meg.

(cukraszat.net)