Hozzávalók (kb.15-20 db):
- 225 g liszt
- 100 g porcukor
- 125 g vaj
- vanília aroma
- 1 tojás
- csipet só
- egész mandulaszemek
- piros lekvár
Elkészítés:
A körmök elkészítéséhez az egész mandulaszemeket blansírozzuk. Nyugi, nem macerás, de így lehet lehúzni a magokról a barna hártyát, és fehér körmöket kapunk. Egy kis fazékban vizet forralunk, majd 1 percre beledobjuk a mandulákat. Gyorsan vegyük ki, és azonnal tegyük hideg vízbe, úgy fél percre, majd rakjuk őket egy konyharuhára. Nem sokkal később egyszerűen le lehet húzni róluk a hártyát. Hagyjuk őket teljesen megszáradni.
A tésztához a lisztet, a sót, a porcukrot a tojással és a vajjal, valamint a vanília aromával összegyúrjuk. Egy jól formázható, nagyjából gyurma állagú linzertészta lesz az eredmény. Szó szerint ujjnyi hengereket formázunk belőlük. Ez után alakítsuk ki pár mozdulattal a bütyköket rajtuk. Egy fogpiszkálóval az ujjakra jellemző ráncokat is el tudjuk készíteni. Végül a fehér mandulákat a piros lekvárral ragasszuk fel. Ha azt szeretnénk, hogy az ujjak görbüljenek, akkor alufóliából formázzunk egy kb. 4 centis hengert, és arra fektessük fel az ujjakat, és így kerüljenek a sütőbe. 20 perc alatt 180 fokon elkészülnek a banya ujjak. Miután kihűltek még dekorálhatjuk őket lekvárral, ami természetesen a vért szimbolizálja.
Ráadásként íme két korábbi rémisztő halloween receptünk:
Jó étvágyat!