Hozzávalók (kb. 50 db):
- 45 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 25 dkg cukor (vegyesen barna és fehér)
- 1 cs só
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- reszelt citromhéj
- 1 db tojás
- 20 dkg puha margarin
- 1 doboz kandírozott citrom- vagy narancshéj (otpcionális)
- sütésálló lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat egyszerűen egy keverőtálba tesszük, és összedolgozzuk. A legkényelmesebb, ha a robotképben csináljuk a dagasztókarral. Ha nem akar összeállni a tészta, akkor egy kis víz hozzáadásával elérhetjük a megfelelő állagot. Sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk a tésztát, nagyjából dió nagyságú golyókat formázva belőle. Majd a hüvelykujjunkkal egyszerűen szétnyomjuk, hogy egy kis mélyedés keletkezzen benne. Az így keletkezett helyekre egy sütésálló lekvárt teszünk. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, már fogyasztható is.
Jó étvágyat!