Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
a tésztához
- 10 dkg puha margarin vagy vaj
- 1 db tojás
- 1 db citrom
- ½ csésze joghurt
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 cs só
a díszítéshez
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek porcukor
- pár szem cukordrazsé
- piros cukor íróka
Elkészítés:
A vajat a tojással és a citrom levével, nomeg a reszelt héjával, a joghurttal valamint a cukorral botmixerrel kikeverjük. Most jöhetnek hozzá a száraz adalékok, azaz a sóval és a sütőporral elkevert liszt. Ezt aztán addig keverjük, amíg összeáll. A tésztából dió nagyságú gombócokat formázunk, majd először a kristálycukorban, majd a porcukorban is meghempergetjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát. Meg fognak nőni, így hagyjunk némi helyet nekik. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd rácson kihűtjük. Ez után kedvünkre díszíthetjük. Jól zárható fém dobozban nagyon sokáig elállnak.
Jó étvágyat!