Almás-banános zabpalacsinta

//Berényi Attila
vasarnapi-suti_zabos_dho_20241110-1

Almás-banános zabpalacsinta, fotó: dho

Száguldva közeledik az év vége. Tehát beköszönt a nagy zabálások, nehéz ételek időszaka. Persze nem kötelező mindig hizlalót enni ilyenkor. Éppen ezért, egy olyan csemegét hoztam, ami bizony nagyon finom, eltelít, de egyben egészséges. Nincs benne se cukor, se liszt. Az édességét gyümölcsök adják, és az öntetben egy kis méz. Lehet enni forrón is, de szerintem akkor a legjobb, ha már kihűlt, és az ízei picit összeértek. Sportolóknak is ajánlom, ideális reggeli lehet belőle.

Hozzávalók:

a tésztához

  • 150 g zabpehely
  • 4 ek joghurt (60g)
  • 3 tojás
  • 1 db banán (pépesítve)
  • 1 db alma lereszelve
  • olaj a sütéshez

a díszítéshez

  • kókuszreszelék
  • joghurt
  • méz
Almás-banános zabpalacsinta, fotó: dho

Elkészítés:

Egy tálban keverjük csomómentesre a zabpelyhet, a joghurtot és a tojást és természetesen a csipet sót. Adjuk hozzá a pépesített banánt és a reszelt almát is, és ezzel is keverjük össze.

Egy palacsintasütőt hevítsünk fel, és nagyon kevés olajon (én olívaolajat használtam) nagyjából 2 evőkanálnyi adagonként süssük ki a palacsintatésztát. Az elkészülteket szórjuk meg kókuszreszelékkel. Érdemes egy kis doboz natúr joghurtot mézzel kikeverni és tálaláskor a palacsintákhoz adni.

Jó étvágyat!

(dho)