Hozzávalók:
a tésztához
- 150 g zabpehely
- 4 ek joghurt (60g)
- 3 tojás
- 1 db banán (pépesítve)
- 1 db alma lereszelve
- olaj a sütéshez
a díszítéshez
- kókuszreszelék
- joghurt
- méz
Elkészítés:
Egy tálban keverjük csomómentesre a zabpelyhet, a joghurtot és a tojást és természetesen a csipet sót. Adjuk hozzá a pépesített banánt és a reszelt almát is, és ezzel is keverjük össze.
Egy palacsintasütőt hevítsünk fel, és nagyon kevés olajon (én olívaolajat használtam) nagyjából 2 evőkanálnyi adagonként süssük ki a palacsintatésztát. Az elkészülteket szórjuk meg kókuszreszelékkel. Érdemes egy kis doboz natúr joghurtot mézzel kikeverni és tálaláskor a palacsintákhoz adni.
Jó étvágyat!