Hozzávalók:
a tésztához
- 250 ml víz
- 100 g zsír
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 6 db tojás
a krémhez
- 800 ml tej
- 3 csomag vanília puding
- 250 g vaj
- 150 g porcukor
a habhoz
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához felmelegítem a vizet, majd belerakom a zsírt, hogy elolvadjon. Majd hozzáöntöm a lisztet és egynemű tésztát keverek belőle. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Ezt félretesszük hűlni.
Addig elkészítem a krémet, amihez a tejbe öntöm a pudingport és egyszerűen kifőzöm. A szobahőmérsékletű vajat kikeverem a porcukorral, és ezt csak akkor adom majd a pudinghoz, ha az már kihűlt.
Ismét a tésztán van a sor. Ebbe egyesével belekeverem a tojásokat. Ha ez is megvan, akkor elfelezem a tésztát. Most jön a trükk. Egy tepsi (én 30×30 cm-est használtam) hátlapját lekenem zsírral és megszórom liszttel. Erre simítom rá a tészta egyik felét, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Ez idő alatt tilos kinyitni a sütő ajtaját, mert annyi lesz a felhőknek!
Az eredmény egy szép, hullámos lap lesz, amit óvatosan lecsúsztatok a tepsiről. A tészta másik felével is megismétlem a műveletet. Ha a lapok elkészültek és meghűltek, akkor kemény habot verek a tejszínből, amihez hozzáadtam a vaníliáscukrot. Fontos, hogy a tejszín legyen hideg, mert csak úgy lesz belőle jó hab.
És következzék az összeállítás. Az egyik tésztalap lesz az alja, így érdemes a nem annyira jól sikerültet választani. Erre rákenem a pudingos krémet, majd ennek tetejére a tejszínhabot. Végül befedem a másik tésztalappal. A tetejét porcukor szórással koronázom meg. És már szeletelhető és fogyasztható is.
Jó étvágyat!