Hozzávalók:
a tésztához
- 2 db tojás
- 18 g porcukor
- 20 g liszt
- 15g olvasztott vaj
- 60 g finomra darált pisztácia
- 1 db tojásfehérje
- 70 g cukor
a töltelékhez
- Málna lekvár
Elkészítés:
A darált pisztáciát elkeverjük a liszttel és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az egész tojást és a porcukrot, majd habosítani kezdjük, míg könnyű levegős masszát kapunk. Az olvasztott vajat fokozatosan hozzáadagoljuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kenőkéssel kb. 25X30 cm-es nagyságúra kenjük ki. 180° C-os előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve rögtön ráhelyezünk egy sütőpapírt és átfordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla az a sütőpapírt amin sütöttük, visszatesszük rá és feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt lapot kitekerjük, levesszük a sütőpapírt és ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük, sütőpapírral betekerjük. Nagyjából két órányit pihentetjük a hűtőben, majd ez után szeleteljük.
Jó étvágyat!