Igazi sváb mulatság volt a Tájház születésnapi rendezvényén

//Tóth Gábor
tajhaz15-szuletesnap27_dho_20220904

Sváb táncosok a Tájház 15. születésnapján 2022-ben Dunaharasztin. fotó: dho

Túlzás nélkül megtelt Dunaharasztin a Zöldfa utca a Sváb Tájház 15. születésnapját ünneplő rendezvényen, amely egyben a Haraster Dorfmusic másfél évtizedes fennállásáról is szólt.

A rendezvény nem csak attól volt autentikus, hogy nagyon sokan viseletben érkeztek, hogy a tánccsoportok, kicsiktől a nagyokig megmutatták tudásukat. Nem csak attól volt vérbeli sváb, hogy korsószámra fogyott a sör, szabadtűzön sült az egész ökör.

Attól volt a nemzetiség sajátja, hogy aki csak tudott eljött Harasztiról a rendezvényre, hogy jó hangulatban ünnepeljen. A színpadon a szintén évfordulót ünneplő Haraster Dorfmusic játszott, a rövid ünnepi beszédek után és előtt pedig igazi sváb táncokat láthatott a közönség. Sőt német szokás szerint a díszvendégeket ideiglenes karmesternek kérte fel a zenekar.

A Dunaharaszti Sváb Tájház pedig 15 éves története során, sokadjára otthona lett a város arculatát, hangulatát meghatározó embereknek. Vendégekből sem volt hiány, hiszen eljöttek Taksonyból, Soroksárról a barátok, rokonok ismerősök.

Aki az idén kimaradt ebből az élményből, az majd a szüreti felvonuláson pótolhatja, vagy jövőre kiveheti a részét a születésnap hangulatából.

(dho)