Hozzávalók:
a tésztához
- 150 g vaj
- 250 g liszt
- 150 g porcukor
- 5 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 12 g vaníliás cukor
a töltelék
- sárgabaracklekvár
a tetejére
- étcsokoládé
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és a cirtomhéjat meg a vaníliás cukrot is hozzákeverjük. Sima csöves nyomózsákból kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre, ezek kb. 2-3 cm átmérőjűk legyenek.
180° C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, jön az összerakás, ami nagyon egyszerű. A lekvárral csak összeragasztunk egy-egy korongot. A csokit gőz felett megolvasztjuk és egy nejlon zacskóba tesszük, a sarkát levágjuk, úgy, hogy vékony csíkokat tudjunk húzni az összeragasztott sütire. Megvárjuk míg a csoki visszadermed és fogyaszthatjuk is!!!
Jó étvágyat!!