Néró

//Gál Tímea
Néró, fotó: Gál Tímea
Ennek a sütinek semmi köze a hírhedt ókori, római császárhoz. Ez a csemege a gyermekkorunkat idézi, azokat az időket, amikor még nem a macaron volt a sikk. Az biztos, hogy sok vendégségben volt ez az asztalon és nagyon nehéz volt abbahagyni a majszolását.

Hozzávalók:

a tésztához

  • 150 g vaj
  • 250 g liszt
  • 150 g porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 12 g vaníliás cukor

a töltelék

  • sárgabaracklekvár

a tetejére

  • étcsokoládé
Néró, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és a cirtomhéjat meg a vaníliás cukrot is hozzákeverjük. Sima csöves nyomózsákból kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre, ezek kb. 2-3 cm átmérőjűk legyenek.

180° C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, jön az összerakás, ami nagyon egyszerű. A lekvárral csak összeragasztunk egy-egy korongot. A csokit gőz felett megolvasztjuk és egy nejlon zacskóba tesszük, a sarkát levágjuk, úgy, hogy vékony csíkokat tudjunk húzni az összeragasztott sütire. Megvárjuk míg a csoki visszadermed és fogyaszthatjuk is!!!

 

Jó étvágyat!!