Barackos-túrós párnácska

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Barackos-túrós párnácska
Itt a Tavasz! Bár még hideg van, de mi ne hagyjuk magunkat, és élvezzük a szép időt! Irány a kert, foglalkozzunk a virágokkal, növényekkel. Ehhez íme egy olyan süti, amit akár metszés közben is meg lehet enni, egy pohár forró teával – felnőttek egy kis rumot is csempészhetne bele. A gyerekeknek pedig egy jó kakaó dukál mellé. Ráadásul ez a süti pofon egyszerű!

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 csomag levelestészta

A töltelékhez

  • 100 g túró
  • 24 g vaníliás cukor
  • 50 g cukor
  • 1 ek mascarpone vagy tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb 3 ek baracklekvár

A tetejére

  • 1 tojás
  • 1 ek méz
Barackos-túrós párnácska, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A töltelékhez valókat egy tálba mérjük a lekvár kivételével és villával alaposan kikeverjük. A lekvárt, ha keményebb fellazítjuk, hogy kenhető legyen.

Kell egy kisebb edény és ebben a tojást verjük fel – egyelőre csak magában.

A tésztát kicsomagoljuk és kiterítjük, majd 8X5 cm-es téglalapokra vágjuk egy pizza vágó segítségével. A téglalapok felére halmozzuk a túrókrémet és egy habzsák segítségével vékony csíkba rányomjuk a baracklekvárt. A széleit megkenjük a kikevert tojással. A téglalapok másik felét éles késsel beirdaljuk és a túrókrémes téglalapokra tesszük. Villával a széleit lenyomkodjuk. Ekkor a maradék tojáshoz hozzákeverjük a mézet és lekenjük a sütik tetejét. Előmelegített 190° C-os sütőben 20 percig sütjük. Várjuk meg, míg langyosra hűl, mert a töltelék égetően forró az elején.

Tipp: ha melegebb az idő – vagy bátrabbak vagyunk – akár egy-egy gömb fagyival is tálalható!

Jó étvágyat!