Hozzávalók:
- 1,5 dl langyos tej
- 15 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 1 citrom/ vagy narancshéja
- 2 tojás
- vanília aroma
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek sütőrum
- 2 ek kakaópor
- egy kis marok mazsola
Elkészítés:
Mivel kelt tésztával dolgozunk, fontos a hozzávalók hőmérséklete. Azaz minden legyen szobahőmérsékletű, a tej pedig langyos!
Az élesztőt az imént emlegetett langyos tejben egy teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk. Ez után a többi hozzávalóval (kivéve a kakaóport és a mazsolát), egy könnyű tésztát dagasztunk. Ha ez megvan, elfelezzük és az egyik adagba kerül a kakaó és a mazsola.
A két féle tésztát a duplájára dagasztjuk. Majd egy alaposan lisztezett felületen egyformára nyújtjuk és egymásra fektetjük a világos és a barna részeket. Feltekerjük – pont mint egy ruhát – és a két végén, egymással ellentétesen óvatosan megcsavarjuk. Szilikonos sütőformában fektetjük, majd immár másodjára kelesztjük, ismét a duplájára. Ha ez megvan, 180 fokos, előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk hűlni, mert így több nedvesség marad benne.
Egy szép tányérra borítjuk, porcukor a tetejére!
Tipp: Aki nem szereti a mazsolát, akár kandírozott narancs vagy citromhéjat is tehet bele, vagy kimaradhat ez a rész, ahogy a kakaóporos szétválasztás sem kötelező.
Jó étvágyat!