Fitt túrógombóc

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Fitt túrógombóc
Megint egy klasszikus, egy igazi csemege! A túrógombóc generációk kedvence. De legyünk őszinték, nem éppen tesz jót az ember alakjának. A túró alapvetően egészséges, de a gríz, a sok cukor… Most egy olyan verziót mutatok meg, amelyet akár azok is ehetnek, akik szeretnének megszabadulni pár fölös kilótól. Sőt, futás után is le lehet nyomni ebből a variációból pár darabot. Egyébként a külső morzsa nélkül, gyümölcskrém levesek nagyszerű betétje is lehet!

Hozzávalók (16-18 db):

A tésztához

  • 500 g túró
  • 150 g zabpehely
  • 3 tojás
  • 20 g 4xes édesítő

A panírhoz

  • 3 ek zabkorpa/darált zabpehely
  • 50 g kókuszolaj

Az öntethez

  • natúr joghurt
  • 4xes édesítő
Fitt túrógombóc, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A gombóc tésztájának hozzávalóit jól összedolgozzuk és kb. fél órára mehet a hűtőbe pihenni, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. Egy edénybe vizet forralunk egy csipet sóval és a túróból kis gombócokat formálunk és mehetnek a lobogó vízbe. Tipp: fagyi kanállal adagolva egyformák lesznek.

Amikor feljönnek a víz tetejére készen is vannak!

A panírhoz egy serpenyőben a kókuszolajon megpirítjuk a zabkorpát, amíg aranybarna színt kap. Ebbe forgatjuk meg a vízből forrón kivett gombócokat.

Az öntethez összekeverjük a joghurtot az édesítővel, és ezzel önjük nyakon a tányéron várakozó gombócokat.

 

Jó étvágyat!