Hozzávalók (16-18 db):
A tésztához
- 500 g túró
- 150 g zabpehely
- 3 tojás
- 20 g 4xes édesítő
A panírhoz
- 3 ek zabkorpa/darált zabpehely
- 50 g kókuszolaj
Az öntethez
- natúr joghurt
- 4xes édesítő
Elkészítés:
A gombóc tésztájának hozzávalóit jól összedolgozzuk és kb. fél órára mehet a hűtőbe pihenni, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. Egy edénybe vizet forralunk egy csipet sóval és a túróból kis gombócokat formálunk és mehetnek a lobogó vízbe. Tipp: fagyi kanállal adagolva egyformák lesznek.
Amikor feljönnek a víz tetejére készen is vannak!
A panírhoz egy serpenyőben a kókuszolajon megpirítjuk a zabkorpát, amíg aranybarna színt kap. Ebbe forgatjuk meg a vízből forrón kivett gombócokat.
Az öntethez összekeverjük a joghurtot az édesítővel, és ezzel önjük nyakon a tányéron várakozó gombócokat.
Jó étvágyat!