Veszélyes anyag szivárgása miatt leállt a vonatközlekedés Soroksár és Dunaharaszti között

//Berényi Attila
vonat-cargo_tartaly_freepik_bigblues_20201018

Képünk illusztráció, forrás: freepik / bigblues

Leállították a vonatközlekedést a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán szombatról vasárnapra virradó éjszaka, mert a soroksári konténerterminálon veszélyes anyag szivárog - közölte a MÁVINFORM az MTI-vel.

UPDATE: A sérült tartály tartalmát átfejtik, tájékoztatta szerkesztőségünket Kisdi Márk Máté a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság szóvivője. Az érintett szerkezet körül 150 méteres sugarú védőterületet jelöltek ki. A helyszíni mérések szerint a levegőben nem mutatható ki veszélyes anyag.

Az egyébként továbbra sem tudható, hogy a pár napja a közelben történt, nagyon hasonló eset és a mostani között van-e összefüggés. A korábbi esetről itt írtunk.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy sósavtartály gőzölög a Budapest XXIII. kerületi telephelyen. Biztonsági okokból a közeli vasúti vágányon a forgalmat leállították, amíg az anyagot átfejtik egy másik tartályba.

Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A veszélyhelyzet megszüntetésben a MÁV vegyi elhárító egysége szintén részt vesz.

A MÁVINFORM közlése szerint emiatt pótlóbuszokra kell átszállniuk az utasoknak már az első hajnali járatindulástól kezdve Soroksár és Dunaharaszti között. Az előzetes tájékoztatás szerint ez a közlekedési rend egész vasárnap érvényben marad. A kunszentmiklósi vonalon az átszállások miatt hosszabb eljutási időre kell számítani.

(MTI)