Hozzávalók:
- 4db tortilla lap
- 250 g tisztított alma
- 250 g tisztított körte
- 20 g vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 csipet fahéj
- fél citrom leve
A sütéshez:
- tojásfehérje
- étolaj
- 2 tk fahéj
- 3 ek kristálycukor
A tálaláshoz olvasztott csoki és vanília fagyi.
Elkészítés
A megtisztított almát és körtét kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy edényben megolvasszuk a vajat és rádobjuk a gyümölcsöt, rászórjuk a cukrokat és a fahéjat. Amikor megpuhult ráfacsarjuk a citrom levét. El kell főzni a gyümölcs levét szinte teljesen akkor van kész és kihűtjük.
Már majdnem készen vagyunk! Most a tortilla lapok szélét megkenjük a tojásfehérjével, a közepére hosszában tölteléket halmozunk és összehajtjuk. Először a jobb oldalát hajtjuk a töltelékre aztán a felsőt az alsót és végül a balt.
Hajtási oldallal lefelé tegyük a forró olajba és megforgatva arany barnára süssük ki. Egy tányérba keverjük össze a fahéjat a cukorral és sütést követően azonnal hempergessük meg benne.
Olvasztott csokival leöntve tálaljuk. Vanília fagyival is isteni.