Kacsa-kaland a Soroksári Duna-ágban

//Berényi Attila
vadkacsa-tojo-kicsik_freepik_20200607

Képünk illusztráció, forrás: freepik

A főváros szívéből, egy szökőkútból mentettek ki a Főkert szakemberei egy kacsa családot. Most már itt nálunk találkozhat velük a Soroksári Dunaágban.

Egy kacsamamára és 5 kicsinyére lettek figyelmesek a Főkert szakemberei a Szent István parki (XIII. ker.) szökőkútban. A kacsák nagyon élvezték a védett vízterületet, vígan úszkáltak a szökőkútban. A kiskacsák felcseperedéséhez azonban mégsem tud ideális környezetet biztosítani a park, ezért először a környékbeli lakók egy pallót helyeztek el számukra, hogy kijuthassanak a vízből és természetesebb élőhelyet kereshessenek, de akkor még biztonságosabbnak érezték bent maradni. Aztán végül a Tollas Barát Madármentő szervezet önkéntesei biztonságban elszállították őket a Soroksári Duna ágra, ahol természetes élőhelyükön nőhetnek fel a fiókák, tudósít facebook oldalán a Főkert Nonprofit Zrt.

Kacsamentés a Szent István park szökőkútjából

⛲️?Egy kacsamamára és 5 kicsinyére lettek figyelmesek Kollégáink a Szent István parki szökőkútban. A kacsák nagyon élvezték a védett vízterületet, vígan…

Várhatóan a kacsamama a jövőben még vissza fog térni a Szent István parkba, ebben az esetben arra kérik az arra járókat, hogy semmilyen körülmények között ne etessék.