Extra gyors sajtos puffancs

//Gál Tímea
Share on print
Share on email
Extra gyors sajtos puffancs
Az én konyhámban örök gond, hogy a sütik jó részéhez csak a tojássárgája kell. A fehérjéből nagyszerű Pavlova torta készülhet, vagy Kókusz csók. De mi van, ha nem édesre vágyik a család? Most egy olyan receptet hozok, aminek egy olyan sós nasi a végeredménye, ami akár teljes értékű vacsora is lehet, de jó a TV elé is, csak úgy „nyammogni”. Ráadásul olyan gyors és egyszertű, hogy a film közben a reklámszünetben is össze lehet dobni.

Hozzávalók

  • 6 db tojás fehérje M-es méretű (165 g)
  • 1 csipet só /sajttól függ/
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet őrölt bors
  • 240 g trappista sajt
  • zsemlemorzsa /beleforgatáshoz/
  • Napraforgó étolaj /sütéshez/
Sajtos puffancs, fotó: Gál Tímea

Elkészítés

A tojásfehérjét a csipet sóval egy tálban habbá verjük, beletesszük a borsot és a szerecsendiót és beleforgatjuk a nagy lyukon lereszelt trappista sajtot. Nagyobb diónyi halmokat jól megforgatjuk zsemlemorzsában és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. És készen is van!

Ketchuppal, fokhagymás tejföllel, édes chili szósszal vagy egyéb finomságokba mártogatva fogyasszuk.

 

Jó étvágyat!