Nyers brownie

//Berényi Attila
Nyers brownie, fotó: dunaharaszti online
Nyilván sokan ismerik a browniet, a picit ragacsos, nagyon finom sütit. Ennek létezik egy olyan változata, amelyet nem kell sütni, az íze viszont ugyanolyan. Ami még ennél is jobb, hogy egy csomó, amúgy hizlaló cucc sincs benne, sőt akár sportolás után is el lehet majszolgatni, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül.

Hozzávalók:

  • 20 dkg dió
  • 10 dkg magozott aszalt szilva (vagy datolya)
  • egy evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • vanília aroma (vagy sűrítmény, de nem vaníliás cukor!)
  • kb 4 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy folyékony édesítő
  • 1 tk rumaroma
  • + kakaópor a hempergetéshez

 

Elkészítés:

  1. A diót megpirítom egy száraz serpenyőben. Éppen csak annyira, hogy az illata felszabaduljon. Ezt aztán hagyom kihűlni
  2. Az aszalt szilvát feldarabolom
  3. A diót, az aszalt szilva (vagy datolya) darabokat, a rumaromát egy késes robotgépben összedarabolom, és hozzá adom a juharszirupot. Ez utóbbiból annyi kell, amennyi segítségével elkezd összeállni a keverék, hogy formázható legyen.
  4. A masszából golyókat formázok, és kakaóporba forgatom.

Ennyi az egész! Nem árt hideg helyen tárolni.

 

Jó étvágyat!