Hozzávalók:
- 20 dkg dió
- 10 dkg magozott aszalt szilva (vagy datolya)
- egy evőkanál cukrozatlan kakaópor
- vanília aroma (vagy sűrítmény, de nem vaníliás cukor!)
- kb 4 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy folyékony édesítő
- 1 tk rumaroma
- + kakaópor a hempergetéshez
Elkészítés:
- A diót megpirítom egy száraz serpenyőben. Éppen csak annyira, hogy az illata felszabaduljon. Ezt aztán hagyom kihűlni
- Az aszalt szilvát feldarabolom
- A diót, az aszalt szilva (vagy datolya) darabokat, a rumaromát egy késes robotgépben összedarabolom, és hozzá adom a juharszirupot. Ez utóbbiból annyi kell, amennyi segítségével elkezd összeállni a keverék, hogy formázható legyen.
- A masszából golyókat formázok, és kakaóporba forgatom.
Ennyi az egész! Nem árt hideg helyen tárolni.
Jó étvágyat!