HÉV felújítás, hídépítés, sportsikerek – heti hírösszefoglaló

//Tóth Gábor
Színes hét áll mögöttünk, rengeteg pozitív történéssel és néhány bosszantóval. De nem árt mindegyikről tudni, így most összefoglaljuk ezeket egy helyre. Jó olvasást!

Az Otthon Centrum felmérést közölt, amelyből az látszik, hogy népességarányosan térségünk a legnépszerűbb célpont az agglomerációba költözők szemben.

Otthon Centrum: továbbra is a fővárosi agglomeráció a legkedveltebb ingatlanpiaci célpont

Újabb egyeztetés volt a H6-os HÉV felújításának ügyében. Kiderült, hogy a pálya először Dunaharaszti térségében újul majd meg teljes egészében.

Egyeztetés a H6-os HÉV felújításáról

És ha már közlekedés: nem nagyon esett eddig szó egy fontos hídépítési projektről. Ugyanis átkelő épül hamarosan a soroksári Duna-ág fölé.

Híd épül a soroksári Duna-ág fölé is

2021. június 15.-én lép hatályba az a kormányrendelet, amely visszaadja a települések képviselő-testületeinek jogköreit.

Visszakapják jogköreiket a képviselő-testületek

Bosszantó hír volt a héten, hogy vandálok a Sport-sziget játszóterét rongálták meg.

Újabb rongálás: most a Sport-sziget játszótere károsodott

A K-Monitor közérdekű adatigénylés segítségével tudta meg, hogy településekre bontva hány COVID19 fertőzött volt hazánkban és hány áldozatot követelt a járvány helyi szinten. Az adatsorból természetesen kiemeltük Dunaharasztit és a régió többi települését.

Településszintű adatok a koronavírus áldozatairól

Végéhez ért a Dunaharaszti (20)21 éves városi múltját a digitális térben ünneplő filmsorozat. Már elérhető az utolsó rész.

Film: … az utolsó

Most szombaton kellett volna lennie hivatalosan a Vagabond Korzó idei rendezvénysorozatának. A szervezők bejelentették, hogy a tavaly teljes egészében törölt program kavalkádot idén, nyár végén hozzák össze.

Nyár végén lehet a Vagabond Korzó

Végül sport. Dunaharaszti ezen a héten jó pár sportsikert zsákolt be. Itt vannak elsőként a DMTK felnőtt női kosárlabdacsapata. A lányok megyei bajnokok lettek! Gratulálunk!

Megyei bajnok a DMTK felnőtt női kosárlabdacsapata!

A DMTK első számú foci csapata győzelemmel zárta a szezont. A fiúk éppen csak lecsúsztak az első helyről, de az ezüst is éppen olyan szépen csillog. A következő szezonban pedig ismét nekiugorhat a csapat, hogy egy kategóriával feljebb kerüljön.

Győzelemmel zárta a fociszezont a DMTK

Karatékáink ezen a hétvégén is küzdenek, éppen nemzetközi színtéren. A csapat legifjabb tagjai pedig gyönyörű eredményeket értek el a napokban.

Hazai és nemzetközi szinten is megállják a helyüket a haraszti karatékák

(dho)