Hozzávalók:
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 14 dkg cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 100 g darált dió
- 5 dkg dió durvára vágva
- 35 dkg banán
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 db tojás
- 4 evőkanál görög joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 9 dkg étcsokoládé
- 50 g kandírozott narancshéj (opcionális)
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a kakaóport a cukorral, sóval, szódabikarbónával és a daránlt dióval és természetesen a liszttel. Egy másik tálban törjünk pépesre 35 dkg alaposan érett banánt, ráöntjük fél citrom levét, csorgassuk rá az olajat, tegyük bele a tojást, a joghurtot, a vaníliás cukrot és keverjük ki. Majd tegyük bele a lisztes keveréket és ezzel is keverjük simára. A csokit daraboljuk fel, keverjük össze a durvára vágott dióval és a narancshéjjal (ez opcionális) és mehet bele a tésztába, majd az egészet egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig sütjük. Hústűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kihűlt, már ehetjük is.
Jó étvágyat!