Hozzávalók:
- 2 db alma
- 25 g cukor
- 0,5 citrom leve
- 1 cs leveles tészta
- babapiskóta
- lekvár
- porcukor
Elkészítés:
A meghámozott almákat elfelezzük és felszeleteljük. Egy serpenyőben a cukorral és a citromlével 5 percig pároljuk. Arra vigyázzunk, hogy ne törtjön össze az alma.
A leveles tésztát négy, egyenlő téglalapra vágjuk, és ezek közepébe, két-két babapiskótát fektetünk, párhuzamosan a téglalapok hosszabb oldalaival. A piskóták alját egy picit bele is mártottam a párolt alma levébe, mert így még szaftosabb lesz. A kimaradó tészta részeket megkenjük felvert tojással, a babapiskóták tetejére pedig egy-egy kanál lekvárt teszünk, amit el is kenünk rajtuk. Miután ilyen szépen megágyaztunk a folytatásnak, ráhelyezzük a párolt almaszeleteket a piskótákra. Majd a leveles tészta sarkait hajtsuk be amennyire lehet, lényegében adjuk kabátot az almaszeletekre. A széleket pedig hajtsuk alá. Az a cél, hogy az alma szeletek középütt, mint egy ablakon át, láthatóak legyenek. A tészták tetejét kenjük meg felvert tojással, és helyezzük a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe. 190 fokon, 25 perc alatt sülnek szép aranybarnára. Akár forrón is tálalhatjuk, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!