Kabátjába rejtette a halat az erőszakos dunaharaszti orvhorgász

//Tóth Gábor
horgasz_freepik_porostooleh_231029

Képünk illusztráció. forrás: freepik / porostooleh

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie egy dunaharaszti lakosnak, aki az őt tetten érő halőröket intézkedés közben járművével el akarta sodorni.

Tasson, egy stégen érték tetten a férfit, még 2022. december 16-án, áll a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség napokban megjelent közleményében.

A tettenérés során a kabátjába halat rejtő dunaharaszti férfit a horgászengedélye átadására szólították fel. Ő ekkor a halakkal teli zacskót eldobta, majd arra hivatkozva, hogy az engedélye a járművében van, összepakolta a horgász felszerelését és az egyik halőr kíséretében a távolabbi parkolóba indult. Ott anélkül, hogy eleget tett volna a halőrök felhívásának, beült a gépkocsijába. Eközben azonban a halőr odalépett hozzá, ami miatt a férfi nem tudta becsukni a jármű ajtaját, áll a vádiratban.

Ennek ellenére elővette az indítókulcsot és intézkedés közben, a halőr tiltakozása ellenére elindult a furgonnal, hogy kivonja magát az ellenőrzés alól. Mintegy 15 métert haladtak úgy, hogy a halőr egyik kezével a vádlott karját, a másikkal a kormányt fogva lépdelt a gépkocsi mellett, miközben folyamatosan megállásra szólította fel a vádlottat.

 

Ekkor a helyszínre ért az addig az eldobott halakat összeszedő halőr is, aki a társának segítve, a vállánál fogva próbálta visszatartani a járművel továbbra is lépésben haladó vádlottat. Amikor a férfi észlelte, hogy az intézkedés alól nem tudja magát kivonni, megállt, majd a halőrök rövid huzavona után kiemelték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie, a várhatóság próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

(Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség)