Hozzávalók:
a tésztához
- 3 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 200 g cukor
- 75 g főtt vagy sült tök
- 110 g liszt
- 1 ek kakaópor
- csipet só
- csipet szerecsendió
- csipet őrölt gyömbér
- csipet fahéj
- 3 g szódabikarbóna
- 3 g sütőpor
a tölteléhez:
- 500 g krémsajt
- 0,5 narancshéja
- 80 g vaj
- 120 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sült tököt. A lisztbe belekeverjük a fűszereket és a kakóport aztán összedolgozzuk a tojásos masszával. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, amit előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütünk. Ha ez megvan, akkor porcukorral meghintett, tiszta konyharuhára fektetjük a még mindig meleg tésztát és azzal együtt feltekerjük és félretesszük. Amíg pihen, a krémsajtot a szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral valamint a narancs frissen reszelt héjával. A krémet egyenletesen a kitekert tésztára kenjük, majd újra feltekerjük és egy órára a hűtőbe tesszük. Ez után már szeletelhető és fogyasztható.
Jó étvágyat!