Helytörténeti kalandjáték Dunaharasztin

//Tóth Gábor
A Kálvária kápolna kora tavasszal. fotó: dho
Igazán érdekes felfedező túrán, amolyan kalandjátékban vehet részt az, aki csatlakozik a Dunaharaszti Nagycsaládos Egyesület szervezte mókához.

A játék alaptörténete egy az 1780-as években játszódó kitalált mese:

„Kiskunlacháza-peregi uraság hintajával Pestre utazik, Taksonynál a villámlástól megijedve a lovak megbokrosodtak. A hintó felborult és az uraság nem tud tovább utazni, szállást keres Dunaharasztin.”

A baleset a történet szerint a Kálvária dombnál történt, azaz a játék is innen indul, majd vezeti el a vállalkozó kedvűeket még négy helyszínhez. Minden állomáson egy-egy tábla meséli tovább a történetet és ad utalást a következő pontra. Az összesen 5 állomáson egy-egy szót kell megszerezni, majd az ezekből összeálló mondatot kell elküldeni, nomeg egy szelfit az egyik helyszínről a harasztihalloween@gmail.com címre. Erre 2023. október 28-ig 12.00 óráig van lehetőség. Eredményhirdetés még aznap este.

Akik 2023. október 21-én 10-12 óra között szeretnék teljesíteni a feladatokat, azoknak a Tájház, az Indián Múzeum és a Laffert Kúria nyitva is lesz.

A helyes megfejtést beküldök között 5 nyertest sorsolnak ki.

A játékkal és a részvétellel kapcsolatos további információk a TÖKLOPÓ HALLOWEEN BULI DUNAHARASZTI Facebook oldalon találhatóak meg.

(Dunaharaszti Nagycsaládos Egyesület)