Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 5 dl tej
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db citromhéja
- 1 ü meggybefőtt
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A porcukrot, a lisztet, egy csipet sóval és a sütőporral egyszerűen összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. Az egyik adagot egy 20×30-as, a vaj felével alaposan kikent tepsibe szórjuk jó egyenletesen. Ennek a tetejére rámorzsoljuk a fél kiló túrót és rádobáljuk a gyümölcsöt is, valamint ráreszeljük fél citromhéját. Majd a másik adag lisztes keverékkel egyenletesen megszórjuk.
Most jönnek a nedves hozzávalók: a tojást picit felverjük, hozzáadjuk a vaníliáscukrot és a tejet. Homogénre keverjük, és beletesszük a citromhéjának másik felét is. Ezt az egészet egyszerűen ráöntjük a már a tepsiben pihenő lisztes, túrós rétegekre. Egy villával segíthetünk a folyadéknak, hogy mindenhová eljusson, majd hagyjuk az egészet fél óráig pihenni. Most a tetejére morzsoljuk a vaj másik felét. Előmelegített sütőben 150 fokon 50-55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Jó étvágyat!