Ünnepi szentmise és városi ünnep Dunaharasztin

//Berényi Attila
A 2023. augusztus 20.-i szentmise Dunaharasztin. fotó: dho
Szent István királyról, Magyarország fővédőszentjéről, a dunaharaszti plébániatemplom védőszentjéről emlékeztek meg ma, Dunaharaszti és a nemzet ünnepén.

A templomban dr. Sztankó Attila, plébános celebrálta misén az atya megszentelte az új kenyeret, valamint szentbeszédében felidézte Szent István Szent Imre herceghez intézett tanításait. A mise végén, szokás szerint a megszentelt kenyérből mindenkinek jutott. A szertartáson részt vett dr. Szalay László polgármester, valamint a képviselő-testület több tagja is

Az esemény a templomkertben folytatódott, az önkormányzat ünnepségével. Varsányi Ferenc evangélikus lelkész mondott beszédet, amelyben megemlékezett az „egy hazában” gondolat mentén szerveződő nemzetről, az új kenyérről, annak szimbólumáról. A szolgálati idejét lezáró lelkész kiemelte, hogy 13 évet töltött Dunaharasztin, és egy kicsit ez után is, mindig haraszti marad. Az ünnepségen, amelynek háziasszonya Baláti-Bredák Alexandra volt, Erdő Zoltán játszott tárogatón, Lakatos József szavalta el Reményik Sándor versét a Szent Cecília kórus tagjai énekeltek.

Dunaharasztin a Búcsú a Piac téren folytatódik.

Kép, grafika: Dunaharaszti Város Önkormányzata
(dho)