Hozzávalók:
a tésztához
- 2 csomag 400 g-os élesztős leveles tészta
- kristálycukor a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
a töltelékhez
- 350 ml tej
- 60 g kristálycukor
- 1 csomag belgacsokis pudingpor
- 2 ek. mogyorókrém
Elkészítés:
A töltelékhez előbb összekeverjük a pudingport a cukorral, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ez után mehet hozzá a többi tej és megfőzzük a pudingot. Amint besűrűsödött, hozzáadjuk a mogyorókrémet, majd egy tálba ötljük az egészet. Frissentartó fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösődjön. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A leveles tésztát, ha kinyújtottat kaptunk, akkor kitekerjük és félbe hajtjuk, aztán kiszúrjuk 8-9 cm-es kiszúróval a közepét pedig 2-3 cm-el. Azaz tésztaköröket készítünk. 160° C-os olajban oldalanként kb. 3 percig sütjük, papírtörlőn lecsöpögtetjük és még melegen megforgatjuk a kristálycukorban. Ha kicsit kihűltek kettévágjuk őket és megtöltjük a már kihűlt pudinggal.
Jó étvágyat!