Hozzávalók:
a tésztához
- 125 g mandula
- 75 g kristálycukor
- 250 g porcukor
- 125 g tojásfehérje
- tetszőleges színű ételfesték
a töltelékhez
- 150 g étcsoki
- 100 ml tejszín
- 35 g vaj
Elkészítés:
A mandulát ledaráljuk, hozzákeverjük a porcukrot és félre tesszük. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni és a vége felé, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha színezni szeretnénk a macaron tésztát akkor ilyenkor kell beletenni az ételfestéket.
Mikor elkészültünk óvatosan hozzáforgatjuk a mandulás keveréket és habzsákba tesszük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat nyomkodjuk ki. 30 percig szobahőmérsékleten hagyjuk száradni. Ezt követően 160° C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni majd szedjük le a sütőpapírról.
A töltelék hozzávalóit összemelegítjük és kihűtjük.
Ha minden megvan, akkor nyomózsákba tesszük a tölteléket és két macaron héj közé nyomunk egy fél diónyi adagot majd óvatosan összenyomjuk. Kedvünk szerint díszíthetjük.
Jó étvágyat!