Hozzávalók (6 db pohárhoz):
a krémhez
- 600 g habtejszín
- 300 g kókusztej
- 60 g cukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 4 tk. zselatin
- 50 ml víz
a tetejére
- 150 g mangó püré
- 125 g friss mangó kockára vágva
- 8 g pektin
- 30 g cukor
Elkészítés:
A zselatint a hideg vízbe mérjük és hagyjuk megduzzadni. Amikor magába szívta a folyadékot, akkor nagyjából egy percig melegítjük a mikróban, majd kikeverjük és félretesszük. A kókusztejet, a cukrot, a vaníliát összemelegítjük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint, valamint hozzákeverjük a hideg tejszínt. Rögtön poharakba adagoljuk, és dermedésig hűtőbe tesszük. Addig pedig van időnk elkészíteni a gyümölcsragut. A mangó pürét és a darabolt friss mangót egy edényben összemelegítjük és beletesszük a pektinnel kevert cukrot is. Miután felforrt még egy percig főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A kidermedt poharakra adagoljuk a langyos mangó ragut. Ha maradt a friss mangóból azzal díszíthetjük.
Jó étvágyat!