Egzotikus pannacotta

//Gál Tímea
vasarnapi-suti-egzotikus-panacotta01_gal-timea_20221120

Egzotikus pannacotta. fotó: Gál Tímea

Olyan jó egy picit felidézni a nyarat, a simogató meleget, a napsütést. Íme egy egyszerű édesség, amiről egy picit visszatérhetünk a meleg évszakba. Egyébként, ha még egyszerűbben készítené el, akkor a kókusztejet valódi tejre, vagy más növényi tejre is cserélheti, és a tetejére is megteszi a nagyi lekvárja. De mi most harapjunk bele az egzotikus világba.

 

Hozzávalók (6 db pohárhoz):

a krémhez

  • 600 g habtejszín
  • 300 g kókusztej
  • 60 g cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 4 tk. zselatin
  • 50 ml víz

a tetejére

  • 150 g mangó püré
  • 125 g friss mangó kockára vágva
  • 8 g pektin
  • 30 g cukor
Egzotikus pannacotta. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A zselatint a hideg vízbe mérjük és hagyjuk megduzzadni. Amikor magába szívta a folyadékot, akkor nagyjából egy percig melegítjük a mikróban, majd kikeverjük és félretesszük. A kókusztejet, a cukrot, a vaníliát összemelegítjük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint, valamint hozzákeverjük a hideg tejszínt. Rögtön poharakba adagoljuk, és dermedésig hűtőbe tesszük. Addig pedig van időnk elkészíteni a gyümölcsragut. A mangó pürét és a darabolt friss mangót egy edényben összemelegítjük és beletesszük a pektinnel kevert cukrot is. Miután felforrt még egy percig főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A kidermedt poharakra adagoljuk a langyos mangó ragut. Ha maradt a friss mangóból azzal díszíthetjük.

Jó étvágyat!

(dho)