Pályázaton nyert festékkel szépíti termeit a Rákóczi suli

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / rawpixel.com
Az oktatási intézmények sem dúskálnak manapság az anyagi javakban. A nekik szabott kereteken túl az intézményvezetők igyekeznek kreatív ötletekkel segíteni, például a felújításokat.

A dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igyekszik minél több pályázaton indulni. Nemrég szabadtéri sportszerek vásárlásához nyertek így pénzt.

Sikeres összefogás a Rákóczi suliért

A suli most egy újabb pályázaton próbálkozott. Egy festékgyártó cég adott ki felhívást, amelyben oktatási intézményeknek nyújt támogatást, méghozzá különböző festékekből álló csomagokat juttatnak el nekik.

A facebookon meghirdetett pályázat eredménye szerint az összegyűjtött kedvelések alapján ezt a támogatást elnyerte a Rákóczi Suli is. Immár második alkalommal szerepeltek ezen a versenyen sikeresen, és az első adag festék mostanra fogyott el, mondta el szerkesztőségünknek Ficzere Noémi intézményvezető. Az újabb adag festék a tantermek, és egyéb helyiségek rendbehozásában lesz nagy segítség. Az ehhez szükséges munkát is összefogással teremtik elő, mert manapság a mesteremberek kifizetése sem olcsó. Így a tanári kar és a szülők együtt festenek majd ki több helyiséget, például a nyári szünetben.

(dho)