Sikeres összefogás a Rákóczi suliért

//Berényi Attila
gyermekedzopark_freepik_220816

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Meg tudja venni a vágyott szabadtéri sporteszközöket a Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola! Az intézmény a sikeres pályázat után ügyesen aktivizálta a sportolókat – így egy applikáció segítségével összegyűlt a szükséges pénz.

A Rákóczi suli félmillió forinthoz jut, így meg tudja venni azokat a szabadtéri sporteszközöket, amelyek segítségével a gyerekek tornaóráit tehetik még színesebbé és segítenek mozgásigényük kielégítésében.

Mozgással segítheti a Rákóczi sulit

A kezdeményezést a CHERRISK GO applikáció üzemeltetője indította. Első lépésben három pályázati cél közül választhattak az emberek, ezek közül az egyik volt a dunaharaszti iskoláé. Ezt az első lépést könnyedén vette a suli. Ez után az applikáció segítségével úgynevezett „cserkókat” kellett gyűjteni, amely mobilmentes vezetésért, kerékpározásért vagy futásért járt. Az iskolának minél több embert kellett tehát rávennie arra, hogy sportoljon, vagy biztonságosan mozogjon. Az akció 3 hónapig tartott volna, de Dunaharasztiak nagyjából egy hónap alatt össze „mozogták” a maximálisan elérhető 500.000 forint értékű „cserkót”. Így a suli megkaphatja a félmilliós adományt!

(dho)