Hozzávalók (kb.:20 db gombához):
- 180 g liszt
- 90 g étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 80 g porcukor
- 12 g vaníliáscukor
- 1 db tojás
- 120 g margarin
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, keményítővel. Hozzáadjuk a margarint, tojást, reszelt citromhéját, porcukrot, vaníliás cukrot és jól összedolgozzuk.
Diónyi gombócokat sodrunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, egy kis helyet hagyva a gomba fejek között.
A közepükön, a tönkök helyét egy üres pici üvegcsével készítjük el (a sütéshez használt aromák üvege erre pont jó). Először vízbe mártjuk a száját, majd a kakaóporba. Végül belenyomjuk a gombába. A kakaóporzást minden egyes süti előtt megismételjük.
Előmelegített 180 ° C-os sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
A gombák picit megrepednek sütés során, de ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből, sőt így még finomabbak is!
Jó étvágyat!