Hozzávalók (kb.:15 db):
a palacsintatésztához
- 300 ml tej
- 250 g liszt
- 75 g cukor
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 350 ml bubis víz
- 25 g kakaópor
- 3 ek. étolaj
- 50 g darált dió
a töltelékhez
- 100 g sűrített tej
- 1 csomag (40 g) főzős vanília puding
- 100 ml tej
- 75 g cukor
- 120 g vaj
a tetejére
- kakaópor
Elkészítés:
A palacsintatészta elkészítésében semmi különleges sincs, csak a szokásos a folyamat: egy nagy edényben keverjük csomómentesre a hozzávalókat, majd egy palacsintasütőben süssük ki a hagyományos módon.
A töltelékhez a sűrített tejet, a tejet, a cukrot és pudingot csomómentesre keverjük ki és vízgőz felett besűrítjük. Gyakori kevergetés mellett teljesen kihűtjük, közben a vajat kihabosítjuk. Amikor teljesen kihűlt a krém, apránként hozzáadjuk a vajhoz és összedolgozzuk.
Nincs más hátra, mint egyszerűen betölteni a palacsintákat és megszórni őket kakaóporral.
Jó étvágyat!