Marlenka palacsinta

//Gál Tímea
Marlenka palacsinta, fotó: Gál Tímea
A palacsinta igazi klasszikus desszert, minden nagymama készíti – persze mindenki egy picit másként. Mi most összeházasítjuk ezt a finomságot a marlenka hangulatával. A végeredmény pedig egy igazán különleges csemege lesz.

Hozzávalók (kb.:15 db):

a palacsintatésztához

  • 300 ml tej
  • 250 g liszt
  • 75 g cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 350 ml bubis víz
  • 25 g kakaópor
  • 3 ek. étolaj
  • 50 g darált dió

a töltelékhez

  • 100 g sűrített tej
  • 1 csomag (40 g) főzős vanília puding
  • 100 ml tej
  • 75 g cukor
  • 120 g vaj

a tetejére

  • kakaópor
Marlenka palacsinta, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A palacsintatészta elkészítésében semmi különleges sincs, csak a szokásos a folyamat: egy nagy edényben keverjük csomómentesre a hozzávalókat, majd egy palacsintasütőben süssük ki a hagyományos módon.

A töltelékhez a sűrített tejet, a tejet, a cukrot és pudingot csomómentesre keverjük ki és vízgőz felett besűrítjük. Gyakori kevergetés mellett teljesen kihűtjük, közben a vajat kihabosítjuk. Amikor teljesen kihűlt a krém, apránként hozzáadjuk a vajhoz és összedolgozzuk.

Nincs más hátra, mint egyszerűen betölteni a palacsintákat és megszórni őket kakaóporral.

Jó étvágyat!

(dho)