Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
a tésztához
- 250 g édes keksz
- 120 g kristálycukor
- 120 g étcsokoládé
- 120 g puha vaj
- 1 db tojás
a bevonathoz
- 240 g étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet kézzel összetörjük. Akkor jó, ha nagyjából mandula nagyságú darabokat kapunk. A vajat egy keverőtálban kihabosítjuk a cukorral és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a megolvasztott csokoládét. Ezt követően mehet bele a tojás, de fontos, hogy a keverést nem szabad abbahagyni. Ha mindez megvan, akkor belekeverjük a keksz darabokat, úgy, hogy mindegyik darabot beborítson a csoki.
Beleborítjuk a keveréket a tortakarikába és mehet a hűtőbe kb. 3 órára. Ez után kivesszük a tortát a formából és átfordítjuk egy rácsra, úgy, hogy az alja kerüljön felülre. Csorgassuk rá a vízgőz felett megolvasztott csokoládét. Fontos, hogy a tetejét és az oldalát is borítsuk be. Ami lefolyt összegyűjtjük visszaolvasszuk és ezzel díszíthetjük a tortát. Ha a bevonat megdermedt, már lehet is szeletelni.
Jó étvágyat!