Városnapok: Futóparty, lecsófőzés, Szüreti fesztivál

//Tóth Gábor
Lendületes reggeli a Lecsófőző verseny előtt. fotó: dho
Rengeteg program közül választhattak azok, akik részt vettek a dunaharaszti városnapok vasárnap délelőtti rendezvényein.

A Baktay térről rajtolt el a Dunaharaszti Nádor Lakóparkért Egyesület szervezte VII. Haraszti Futóparty. Összesen több mint 570 nevezés érkezett. Kicsik és nagyok vágtak neki a különböző távoknak, egyéniben, de volt váltófutás is.

A Hősök terén már korán elkezdődött a Lecsófőző verseny. A csapatok reggelivel indítottak, mindenféle finomság alapozta meg a hangulatot. Ez után láttak neki a főzésnek.

Városnapok – vasárnapi program

A város másik felén, a Sváb Tájházban, közben a Szüreti fesztiválra érkeztek a vendégek. A gyerekek és felnőttek szőlőt daráltak, préseltek. Aztán persze mindenki megkóstolta a friss mustot. A sátorban kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket.

15.00 órakor indul majd a szüreti felvonulás. A sváb menetben ezúttal nem lesz gyalogos szakasz, hanem hintókkal, lovas kocsikkal vágnak neki az útnak. Az első megálló a Snapszer Söröző lesz, majd pedig a Petőfi szobornál állnak meg, míg a végcél a Baktay tér lesz. A tervek szerint 16.00 órakor futnak be.

(dho)