Hozzávalók:
a palacsintákhoz
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 1 csipet só
- 400 g liszt
- 500 ml tej
- 500 ml szénsavas víz
- 2 ek olaj
a töltelékhez
- 200 g darált dió
- 100 g porcukor
- 100 g baracklekvár
a tetejére
- 100 g vaj
- 50 g kakaópor
- 50 g porcukor
Elkészítés:
A palacsintákhoz egy edényben összekeverjük a tojást, a cukrot a sót és a lisztet majd a tejjel és a vízzel hígítjuk, addig amíg palacsinta tészta sűrűségű nem lesz (milyen meglepő). Természetesen csomómentes tészta kell, majd belekeverjük az olajat. A megszokott módon, egyesével kisütjük a palacsintákat egy palacsintasütőben. Én háromban szoktam egyszerre, mert nem éppen szórakoztató elfoglaltság és így gyorsabban haladok.
Most jön a lényeg, az összeállítás! Egy szép tálaló tálra fektetjük az első palacsintát, amit meghintünk diós porcukorral, lefedjük a következő palacsintával. Ez utóbbit már a baracklekvárral kenjük meg. Aztán így váltva folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a palacsinta. Közben élénken figyelni kell arra, hogy a család a kelleténél több palacsintát ne csenjen el.
A tetejére egy edényben felmelegítjük a vajat, majd a kakaóval és a porcukorral csomómentesre keverjük. Ezt ráöntjük a torta tetejére. Mehet a sütőbe és ha kibírjuk álljon ott egy éjszakán át.
Jó étvágyat!