Szigorodó tankolási szabályok

//Tóth Gábor
fotó: freepik / aleksandarmalivuk
A MOL már csak napi egyszer engedi tankolni az autósokat kútjainál, a Lukoil 20 literben maximalizált.

Nem éri meg teljesen kiürülni hagyni az autók üzemanyagtartáját, ugyanis egyre macerásabb teletölteni. A MOL ügyfelei vették észre, hogy eleinte csak egy alkalommal engedték nekik, hogy az ársapkával védett áron tankoljanak, ha aznap újra beálltak egy a céghez tartozó benzinkúthoz, akkor már piaci árat fizettették meg velük.

Naponta egyszer enged olcsóbban tankolni a MOL

Az RTL Híradónak aztán a MOL pontosította a náluk érvényben lévő rendelkezést. E szerint csupán napi egy alkalommal és maximum 50 liter vásárlására adnak lehetőséget az autósoknak. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint képtelenség a gyakorlatban betartani szabályt. Ugyanis az ellenőrzés a kutak pénztárainál, a forgalmi beolvasásával történik. Ha pedig másodjára tankolt az autós aznap, nyilván nem szívják ki a tankjából az üzemanyagot.

A Lukoil töltőállomásain életbe lépett korlátozások szerint, a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni. A Világgazdaságnak a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft jelezte, hogy

„folyamatosan vizsgálják annak lehetőségét, hogy szüneteltessék egyes egységek működését.”

A többi cég töltőállomásain is előfordulhatnak átmeneti készletgondok, így az autósoknak érdemes megfontoltan gazdálkodni az üzemanyaggal.