Hozzávalók:
- 1 kg sztracsatella fagyi
- 250 ml friss kávé
- 1 csomag vaníliáscukor
- 400 g babapiskóta
- 1-2 evőkanál rum
- kakaópor
Elkészítés:
Vegyünk elő egy közepes méretű, félgömb alakú tálat és béleljük ki folpack fóliával – lógjon is le belőle, mert szükségünk lesz rá. Főzzünk egy nagy adag erős kávét, és öntsük egy tálba a rummal együtt és tegyük bele a vaníliáscukrot is. Ez lesz a babapiskóták fürdője. Egyesével mártsuk bele őket, és a kávés piskótákkal béleljük ki, egyenletesen a félgömb alakú tálat. Ebbe aztán merjünk bele ½ kg fagyit, egyengessük el egy kanállal, és rétegezzünk rá egy adag, kávéba mártott babapiskótát. Majd jöhet a fagyi másik fele, és zárjuk le ezt is kávés babapiskótával. Hajtogassuk rá a lelógó fóliát (ha nem elég tegyünk még rá) és nyomkodjuk le finoman, hogy tömörítsük a sütit. Száműzzük az egészet 5-6 órára a fagyasztóba. Tálalás előtt a jégről kimenekített finomság tetejéről vegyük le a fóliát, majd borítsuk a fagyibombát egy szép tálra. Természetesen az aljáról is (ami így időközben a teteje lett) el kell tüntetni a fóliát. Hintsük meg kakaóporral, és úgy szeletelhetjük, mint egy tortát.
Jó étvágyat!