Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- vanília kivonat
- 15 dkg liszt
- 1 evőkanál kávé
- 20 dkg cseresznye
- 20 dkg csoki (lehetőleg ét)
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 3 darab tojás
Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. Ellenőrizzük, hogy nem maradt-e bennük mag, mert kellemetlen meglepetés lehet belőle.
Egy fémtálba tesszük feldarabolt csokit, a vajat valamint a cukrot és gőz felett összeolvasztjuk az egészet. Amíg egy picit meghűl a csoki, addig a három tojást egy csipet sóval fehéredésig verjük. A lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, majd kanalanként, folyamatos keverés mellett a tojásokhoz adjuk. Közben váltva csorgatunk hozzá az olvasztott csokiból is. (Nem szabad egyszerre beleönteni, mert a forró csoki bizony összeránthatja a tojást, és nem édes rántotta készítés a cél.) Ha ez megvan, beleteszünk egy evőkanálnyi lefőtt kávét, valamint némi vanília kivonatot, és ismét összekeverjük az egészet. Ezután a kimagozott cseresznyét is beledolgozzuk, majd kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, tortaformába simítjuk a masszát.
A sütit 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre. Nem baj, ha úgy tűnik, hogy nem sült meg teljesen. A brownie pont akkor jó, ha picit még ragacsos marad. Persze ez akkor derül ki, ha már teljesen kihűlt és feltálaltuk!
Tipp: A lisztet kiválthatjuk őrölt mandulával vagy dióval, vagy a kettő keverékével.