10 perces csokitorta

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_10perces-csokitorta01_gal-timea_20220306

fotó: Gál Tímea

Bizony a mikróban is lehet sütit, sőt meglepően egyszerű. Ráadásul tényleg pillanatok alatt készen van az édesség a szerkezet segítségével. Persze arra figyelni kell, hogy szilikon formát használjunk, mert ugye a fém kizárt ebben a sütőben. Íme egy villámgyors és pofon egyszerű torta receptje.

Hozzávalók (20 cm-es szilikonformához):

a tésztához

  • 150 g liszt
  • 100 g nádcukor
  • 60 g kakaópor
  • 24 g sütőpor
  • 90 g olvasztott vaj
  • 380 ml meleg víz

a tetejére

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml tejszín
  • finomságok a nasis fiókból
fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálban jól elkeverjük, majd beleöntjük a formánkba és 10 percre mehet a mikróba ( 900 W). Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy valóban készen van-e. Ha még ragad a tűre a tészta, akkor süssük tovább és fél percenként ellenőrizzük. Ha erősebb a mikró, akkor kevesebb idő alatt készül el. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütit úgy díszítjük, hogy a feldarabolt étcsokit egy tába tesszük, erre ráöntjük a felforralt tejszínt és simára keverjük, majd picit hűlni hagyjuk és ráöntjük a tortánk tetejére. Ezt aztán már szabadon feldobhatjuk bármilyen keksszel, vagy a fiókban fellelt finomsággal.

Jó étvágyat!

(dho)