Hozzávalók (20 cm-es szilikonformához):
a tésztához
- 150 g liszt
- 100 g nádcukor
- 60 g kakaópor
- 24 g sütőpor
- 90 g olvasztott vaj
- 380 ml meleg víz
a tetejére
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml tejszín
- finomságok a nasis fiókból
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy tálban jól elkeverjük, majd beleöntjük a formánkba és 10 percre mehet a mikróba ( 900 W). Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy valóban készen van-e. Ha még ragad a tűre a tészta, akkor süssük tovább és fél percenként ellenőrizzük. Ha erősebb a mikró, akkor kevesebb idő alatt készül el. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütit úgy díszítjük, hogy a feldarabolt étcsokit egy tába tesszük, erre ráöntjük a felforralt tejszínt és simára keverjük, majd picit hűlni hagyjuk és ráöntjük a tortánk tetejére. Ezt aztán már szabadon feldobhatjuk bármilyen keksszel, vagy a fiókban fellelt finomsággal.
Jó étvágyat!