Farsangi csokis keksz

//Gál Tímea
Farsangi csokis keksz. fotó: Gál Tímea
A farsang nagyon izgalmas móka. A jelmezbálokon átváltozni valamivé, egy másik ember bőrébe bújni jó dolog. A gyerekek különösen élvezik ezt – de ne tagadjuk a felnőttek is! Persze az ilyen bulikra egy kis csemege is kell, hogy legyen mit majszolni. Pont egy ilyen vidám, egyszerű és könnyen szállítható finomság receptjét hoztam. Ráadásul egy jól zárható dobozban akár hetekig eláll.

Hozzávalók:

  • 90 g liszt
  • 125 g barnacukor
  • 1 csipet só
  • 60 g vaj
  • 1 db tojás
  • fél kk. szódabikarbóna
  • 100 g apróra tört csokoládé
  • 50 g mogyorókrém
  • színes cukorkák a díszítéshez
Farsangi csokis keksz. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A cukrot a tojással habosra verjük és fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott, de nem forró vajat. Ha teljesen egyneműsödött, akkor a szobahőmérsékletű mogyorókrémet adjuk hozzá, és ezzel is alaposan elegyítjük. Na ez után jön, apránként a szódabikarbónás liszt és legvégül az apróra tört csoki. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk és fél órára a fagyasztóba tesszük. Innen kivéve 15 részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kis gombócokat, egymástól távol mert terülni fognak. Picit meglapogatjuk őket és színes cukorkákat nyomkodhatunk a felszínbe. 160° C-os előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

(dho)