Hozzávalók (18 cm-es piteformához):
a tésztához
- 125 g mascarpone
- 10 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 125 g zsírszegény túró
- 2 db tojásfehérje
- 10 g édesítőszer
a tetejére
- 250 g eper (lehet fagyasztott)
- 10 g édesítőszer
- 1 tk keményítő
- 50 g nyírfaporcukor
Elkészítés:
A piteformát kivajazzuk és megszórjuk a teljes kiőrlésű liszttel, vagy ha nincs akkor zsemlemorzsával. Egy tálban simára keverjük a mascarponét, a tojások sárgáját, és a citrom reszelt héját valamint a lisztet. Ez után hozzáadjuk a túrót. A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük és óvatosan, apránként beleforgatjuk a masszánkba. Ha ez is megvan, beleöntjük a piteformába és 170° C-os előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a lekvárt. Egy edénybe mérjük az epret (lehet fagyasztott is, vagy bármilyen más gyümölcs), hozzáadjuk az édesítőszert és felforraljuk, belerakjuk a keményítőt és besűrítjük (ez kb. 2 perc), majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt sütit kiemeljük a piteformából, megkenjük a lekvárral. Ha édesebben szeretjük, akkor megszórhatjuk a nyírfaporcukorral.
Jó étvágyat!