Tovább küzd Marci a szuperbokáért!

//Berényi Attila
Marcell_freepik_220116

Képünk illusztráció! forrás: freepik

A Dunaharasztin élő Marci alig hároméves, de igazi küzdő kispasi. Egy rendkívül ritka fejlődési rendellenesség miatt az egyik lába rövidebb a másiknál, és a bokája is bajban van. A számára létrehozott Marcell Reménye Alapítvány a kicsi műtétjére gyűjt. Ezt segíti hamarosan egy karitatív mise is, Zsolti atyával és a Keresztény Anyák és Családok (KACS) támogatásával.

Marci története bejárta az országos sajtót is. Egy nagyon ritka születési rendellenességgel Fibular Hemimeliával született. A jobb lába 11 centivel rövidebb a balnál, a szárkapocscsontja teljesen hiányzik, illetve csak négy lábujja van. Emellett a sípcsontja görbe, ráadásul folyamatosan rosszabbodik a lába állapota, ahogy egyre nagyobb súllyal terheli. Mivel a bokaízületei nem fejlődtek ki rendesen, külső bokája sohasem lesz. Ikertestvére Máté közben teljesen egészséges.

Az elváltozás visszafordítása bonyolult műtétsorozattal lehetséges, egy Lengyelországban dolgozó amerikai orvos és csapata segítségével. Így meghosszabbítják a lábát és szuperbokát is kaphatna! A beavatkozások azonban 50 millió forintba kerülnek. Marci anyukája és segítői egy alapítványt is létrehoztak, mely a Marcell Reménye nevet viseli. Céljuk, hogy a műtétekre és a kezelési költségekre összejöjjön a pénz, de egyben el kívánják érni a magyarországi gyermek ortopéd sebészet fejlesztését is. Marci mindennapjaiba az Alapítvány közösségi oldalán keresztül pillanthat be.

Többen adományoztak már Marci gyógyulására, mások mellett Dunaharaszti Város Önkormányzata is.

Most egy gitáros gyermekmisét szervez a Keresztény Anyukák és Családok csoportja, azaz a KACS. Ezen részt vesz majd Marci és családja is. A perselypénzt teljes egészében az Alapítvány kapja meg!

Helyszín: Dunaharaszti, Szent István Király templom
Időpont: 2022.01.30. 17.00

Ha valaki nem tud részt venni az eseményen, de szívesen támogatná Marcell gyógyulását az alábbi bankszámlaszámon teheti meg:

Marcell Reménye Alapítvány
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-96255331
IBAN: HU23 11600 0060 0000 0009 6255 331
SWIFT: GIBAHUHB

(dho)