Virtuális örökbefogadókat vár a Tüskevár Alapítvány

//Tóth Gábor
képek: freepik
A Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány Taksonyban működik. Az egyébként állatorvosi rendelőként üzemelő központba a kutyák és cicák mellett rengeteg állatot visznek. Sok közülük a természetben él, de nekik is szükségük van orvosi ellátásra. A Tüskevárból sohasem küldenek el egyetlen beteget sem!

Az Alapítvány gondozásában sokféle állat van: sünök, nyestek, törpe denevérek, erdei görények, törpe nyuszik, tengerimalacok, mezei hörcsögök, szürke gém, teknősök, erdei egerek, rókák, gerlék, galambok… és hosszú a sor. Ugyanis bármikor kinyílhat a rendelő ajtaja, amin egy segítségre szoruló állatot behozó természetszerető ember lép be. Ám ezeknek az állatoknak az ellátása is költséges, hiszen a baj felmérése után ápolni, gyógyszerezni, etetni, ellátni kell őket egészen addig, amíg visszaengedhetőek a természetbe.

Több állat esetében keresnek ideiglenes befogadókat is, de lehetőség van arra is, hogy bárki virtuális nevelőszülővé váljon. Ez utóbbi módszer a természettudatos nevelést követő szülőknek is nagyszerű eszköz lehet, még akkor is, ha otthon nem tudnak állatot tartani. Meg lehet így mutatni a gyereknek, hogy milyen módszerekkel figyelhetünk oda az állatokra, gondoskodhatunk a körülöttünk létező természetről.

Az Alapítvány közösségi oldalára folyamatosan kerülnek fel a „Fogadj örökbe” programban résztvevő állatok. Így aki kedvet érez, anyagilag is támogathatja a választott állat ellátását, gyógykezelését, ivartalanítását. Az örökbefogadókat a helyszínen is várják, hiszen az állatokat meg lehet látogatni. A Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány közlése szerint az alábbiak szerint lehet jelentkezni örökbefogadónak:

„Kérlek, küldj e-mailt a tuskevarorokbefogadas@gmail.com címre virtuális örökbefogadási szándékodról. Szükségünk lesz az adataidra és arra, hogy mennyi ideig (minimum 1 hónap) kívánod támogatni választottadat. A virtuális örökbefogadás értéke kisállatoknál (süni, mókus, denevér, hörcsög, madarak, tengerimalac, nyuszi, teknős, egér) minimum 2.000 Ft havonta, nagyobb emlősöknél, teljes családoknál és nagyvadaknál (őz, borz, róka, nyest) 5000-10000 Ft, amelyet banki utalással teljesíthetsz. Ezt követően rövid időn belül megkapod a Virtuális Örökbefogadást igazoló oklevelet e-mail formában, és egy kis beszámolót az örökbefogadott állatról. Oldalunkon – amennyiben hozzájárulsz – feltüntetjük neved, mint virtuális gazdi.”

Ha pedig az örökbefogadott állat meggyógyult és visszaengedték a természetbe (repatriálták), akkor erről azonnal tájékoztatják az érintett virtuális örökbefogadót is, és ha szeretne egy másik kedvencet választhat.

Az Alapítvány adománykezelő számlaszáma: 11600006-00000000-83429521

(dho)